Hakkımızda

Bu blog;
Erciyes Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım öğrencileri Ezgi Gülbaz,Nermin Kısa,İrem Aydın ve Şerife Gül Dağ ortak katılımları ile oluşturulmuştur.

Hakkımızda

Bu blog;
Erciyes Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım öğrencileri Ezgi Gülbaz,Nermin Kısa,İrem Aydın ve Şerife Gül Dağ ortak katılımları ile oluşturulmuştur.

Hakkımızda

Bu blog;
Erciyes Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım öğrencileri Ezgi Gülbaz,Nermin Kısa,İrem Aydın ve Şerife Gül Dağ ortak katılımları ile oluşturulmuştur.

15 Mayıs 2018 Salı

Talas'ta Kafeler

Öncelikle merhaba sevgili blogger okuyucuları :)


    Şu yağmurlu Kayseri günlerinde evden çıkamayıp, pencere kenarlarında ‘offf bugün çok sıkıldımmm’ diyenlerden isen arkana yaslanmadan önce dışarı çıkarken giyeceklerini seç.. Çünkü bu yazımızdan sonra dışarı çıkmak isteyebilirsin… :)

Talas Bahçelievler Mahallesi caddesinden bir görüntü


Talas ; Kayseri’nin en işler cafe caddesine sahip olan bir bölge olması nedeniyle hem gençler hem de aileler tarafından oldukça rağbet gören bir ilçesidir. Günün genellikle her saatinde cıvıl cıvıl ve kalabalık bir görüntüye sahiptir :) Genellikle Bahçelievler mahallesinde bulunan cafeler gözde mekanlar arasındadır :) Ulaşım oldukça kolaydır,tramvay gece 12.30’a kadar hizmet vermekte ve otobüsler ise 30dk’da bir geçmektedir :)



Öncelikle Talas'ın önemli yerlere olan mesafesine bakalım arkadaşlar;


TALAS-CUMHURİYET MEYDANI



TALAS-ERKİLET HAVAALANI


TALAS-ERCİYES ÜNİVERSİTESİ



  


Başka şehirlerden gelen gerek öğrenci arkadaşlarımız olsun gerekse ziyaretçilerimiz olsun ‘Kayseri’de gezilebilecek bir yer yok yaaa!’ diyebilir ama bu blogta Kayseri’nin incisi Talas ilçesindeki birkaç faaliyet mekanlarını yakından tanıyarak tüm tabuları yıkacağız! :) Haydi beraber güzel Talas’ımızın on numara beş yıldız ama para avcısı mekanlar arasında pekte tanınma fırsatı bulamamış güzel cafelerine göz atalım hemde bizim tarzımızla!!!


İlk olarak sakinliğin ve huzurun mekanı olan;


1)TAŞ PLAK CAFE







Taş plak kafede güleryüz ve sevecen çalışanlar ile karşılaşmak ilk andan itibaren kafeye olan sempatiyi artıyor :)

      
Arkadan insanı rahatlatan bir müzik eşliğinde hem tavla oynayabilir,hem de arkadaşlarınızla iki lafın belini kırabilirsiniz :)






Ayrıca cafenin yapmış olduğu gerek cafeye olan ilgiyi artırmak, gerekse kitap okumayı teşvik etmek amaçlı bir aktivitesi de var :) ilk kez cafeye gittiğinizde size üzerinde 7 boş kutucuklu bir kart veriyorlar ve bu kartın ilk kutucuğunda T harf stickerı yapışık oluyor :) Ve her kafeye gidişinizde bir harf kazanıyorsunuz. T A Ş P L A K stikerları tamamladığınız zaman kartı kafeye veriyorsunuz ve size kitap hediye ediyor :) Kesinlikle gidilmesi gereken mekanlar arasında. Gayette hoş bir kampanyası da var,sizce de öyle değil mi? :)


           2)KAHVE 80'LER






Evet arkadaşlar Kahve Seksenler tam bi 1980'lerin kahvehanelerini anımsatan havasıyla insanın içinde huzur getiriyor adeta.. 1980'lerde meşhur olan şarkılar eşliğinde yapılan koyu sohbetin tadı gerçek anlamda hiç bir şeye değişilmiyor :)


Dışarıdan Bir Görüntü



İçeri girer girmez gördüğünüz iskemleler, eski bir görünüm verilmiş masalar ve kafe içi dekoruyla günümüz telaşından uzak bir güzellik yansıtıyor.Gördüğünüz gibi fenerlerle yaptıkları ağaç dikkat çekmeyecek gibi değil :)


     
Fiyat konusunda ise gayet uygun tam bi öğrenci dostu mekan.Ve ayrıca belirtmek isterim ki gerçekten Türk Kahvesi sunumuyla,tadıyla bi harika! Ve tabiki bunun harika olmasının sebebi ise sevimli çalışanları... :)


           3)LOSERS (KAYBEDENLER KULÜBÜ)







İsmi her ne kadar Kaybedenler Kulübü olsa da buraya gelmek için illaki kaybetmeniz gerekmiyor arkadaşlar :) Şaka bir yana aslında gelip görerek kazanacağınız çok şey var :) Kafenin cool bir havası var herşeyden önce.. Çalışanları olsun müşterileri olsun rahat tavırlarıyla seni ortama girdiğin zaman saran kasvet havasından aniden uzaklaştırıyor :)



Fiyatlarından bahsedecek olursak gayet uygun. Çay 3 tl bunu söylemeliyim :)


Günün hemen her saati müşterisi bulunan kafe gerçekten tam bir tavla mekanı diyebilir :) Tavla oynamayı seviyor ve rahat olmak istiyorsanız tam da size göre bir mekan! :)


      4)MUALLA KAFE




Mualla kafe dıştan küçük gibi olsa da içi koskocaman bir mekan :) Akşamları canlı müzik olan kafe müzikseverler ile dolup taşıyor :) Diğer kafe sokaklarına göre tenha bir bölgede olmasına rağmen oldukça müşterisi bulunan bir kafe :)


Bazı haftasonları karaoke keyfi oluyormuş,otopark sıkıntısı olmayan tek kafedir. Dışarıya pizza servisleri de mevcuttur. :)



Tam bi aile mekanıdır,ailece gidip canlı müzik dinlemek isteyenlerin hoşlanabileceği bir mekandır. Fiyatları normaldir,frozenları muhteşeeemm!! :)

        5)LAFLAFA CİLVELİ KUMDA KAHVE





Ana cadde üzerinde samimi ufak bir mekan...:) Kumda pişirilen o cilveli kahveyi eşsiz servisi eşliğinde içmenizi şiddetle tavsiye ederim :) Kahvenin sunumu kadar tadı da oldukça iddialı.. Kahvenin bu kadar iddialı olmasının sebebi ise kahvenin sıcak kumda yapılmasıdır.





Oldukça lezzetli olan kahvenin yanında ikram verilen çikolata ve lokumlar oldukça çeşitli, Kayseri'de bu kadar bol çeşit ikramlı sunum yapan tek yer bana göre burasıdır :)




Evet arkadaşlar sunum bu anlatmaya gerek yok görüyorsunuz :) Mekan küçük olduğu için kahvenin nasıl yapıldığını çok rahat görebiliyorsunuz ve kafe yapılırken gelen koku sizi çoktan güzel bir kahveyle karşı karşıya geleceğinizin sinyalini veriyor. Salep ise tam anlamıyla enfesss!! Fiyattan söz edecek olursak arkadaşlar Türk Kahvesi sunumuyla sadece ve sadece 8 tl'dir.. Başta da söylediğim gibi tam bi öğrenci mekanıdır mutlaka bi yorgunluk kahvesi içmek için gitmelisiniz!:)

        6)GRAFFİTİ PASTA EVİ&CAFE





   Güleryüzlü ve samimi insanlar,pasta işinde gerçekten çok iyiler ve iddialılar..:) Fiyatları da gayet uygun.Kendilerine özgü lezzetli pastaları var kesinlikle tatmalısınız..


İç içe ortamı ile dikkat çeken kafe dış görünüşüyle 'ben buradayım!' diyor.


Dışarıdan yine küçük görünse de içe doğru büyüyen bir mekandır. Eğer tatlı ve pastalarla aranız iyi ise mutlaka gitmenizi tavsiye ederiz! :)


     7)ARTİZ KAHVESİ




Ortamı,muhabbeti on numara, sıcacık bir ev ortamı gibi yumuşacık koltuklar,müzikler,uygun fiyatlar, personelin ilgi alakası ve hoş Yeşilçam filmleri sürekli ekranda.. Yeşilçam'ı yaşatan bir kafe ve insanı o yıllara sürüklüyor..:)



Kahvesi güzel olmakla birlikte hem arkadaşlarınızla hem de sevgilinizle gelebileceğiniz güzel bir mekan..Özellikle bir çok mekanda olduğu gibi yüksek seste rahatsız edici müzik olmaması çok iyi :)



Tam bir öğrenci mekanı ucuz,samimi ve daima kalabalık.. Patlamış mısırda ikramııııı!! Yalnız tek eksikleri tavla onu da mutlaka gidereceklerdir :) Fiyatları ise dediğim gibi öğrenci dostu... :)

           8)ALAÇATI


    





Tasarımı ve ambiyansıyla gerçekten bir ege sahil kasabasında havası veren sanki gözlerinizi kapadığınız zaman dalga sesleri duyacakmışsınız gibi bir his uyandırıyor... Genellikle sessiz,sakin ve ferah olan kafenin boyozu ve ayvalık tostu tadılmaya değer lezzetler arasında!! tavsiye edilir ;)




Kafenin içinde bulunan kütüphane de değerli ve edebiyat tarihimize önemli katkılarda bulunmuş yazarlarımızın kitapları da mevcut. Kafede çayınızı yudumlarken bir yandan da kitapları huzur ortamında okuyabilirsiniz :) İç dekorasyonun etkisiyle insana huzur veren renkli sandalyeleri ve yazlık havası veren çiçekleriyle insanı methediyor




Ve kafenin en büyük inceliği yazarlarımızın adını masa isimlerine vermeleri.. Gerçekten hayran kaldığım en önemli detay bu oldu. Ödemenizi yapacağınızın zaman masanın üzerinde yazan yazar ismini söyleyip öyle ödemenizi yapıyorsunuz. Gerçekten gidilmesi gereken mekanlarınız arasında Alaçatı'da olmalı!! :)


              9)FOREVER COFFEE





Yine bu kafemizde de Laflafa Cilveli Kahve'de olduğu gibi kahveler kumda yapılıyor :)
Mualla ve Mücellâ kahveleri mükemmel kesinlikle tavsiye ediyorum :) Sunumları, hızlı servisi, güleryüzlü personelleriyle keyifli vakit geçeceğiniz bir mekan...




Renkli iç dekoru ve sevimli minik sandalye masalarıyla insanın içini ısıtıyor. Fiyatları ise gayet öğrenci dostudur. Ve ayrıca pastaları ise ev yapımı.. :)



Veeee son olarak;

              10)SERPİL ABLA KAHVALTI EVİ



Bizim dışarıda yaptığımız kahvaltılar da dert ettiğimiz tek şey porsiyonların küçüklüğü elbette.. Sıkı durun Serpil Abla da porsiyonlar o kadar büyük ki tek kişilik kahvaltıyla 2 kişi rahatlıkla doyabilirsiniz :) Fiyatları da fazla uçuk olmamakla birlikte kahvaltı yapılabilecek güzel mekanlar arasında..:)


Mekan gayet temiz ve düzenli bir mekan,kafa dinlemeye birebir..:)


Ayrıca sadece kahvaltıyla değil çeşit çeşit pasta ve kurabiyeleriyle butik pastahane havasında. :)

Velhasıl kelam arkadaşlarım,öğrenci halimizle kalktık gittik yapabildiğimiz kadarıyla sizlere tanıtmaya çalıştık,umarım bu yazımızdan kendinize göre bir şeyler bulmuşsunuzdur. Birazcıkta olsa size bir katkımız bulundu ise minnettarız..Unutmadan aşağıda bulunan İnstagram adresimize destek olabilir ve görüşlerinizi bildirebilirsiniz...

Bir daha ki sefere görüşmek üzere;


HOŞÇAKALIN!!!



İnstagram adresimiz: https://www.instagram.com/talastasosyalhayat/




1 yorum:

  1. Kayseri evden eve nakliyat  sektöründe hizmet kalitesi ile farkını ortaya koymuş bir markayız. Markalaşmak ve kayseri evden eve taşımacılık sektörde lider konuma gelmek için iyi bir planlama yaptık ve kayseri evden eve nakliye alanında profesyonel danışmanlık hizmeti aldık. Markalaşmak için yapılacak en iyi şey yüksek kaliteli evden eve nakliyat alanında hizmet sağlamaktır. Yüksek kaliteli hizmet sağlamak için nelerin gerekli olduğunu detaylı bir şekilde araştırdık ve uyguladık.



    Firmamız kayseri Emniyet nakliyat olarak Özel müşterilerimizin özel istekleri için özel hizmet sunuyoruz. Müşterimizin isteklerine değer veriyor ve bu istekleri eksiksiz bir şekilde gerçekleştirmek için elimizden geleni yağıyor ve profesyonel anlamda hizmet sağlıyoruz. Kayseri evden eve Taşımacılık işlemlerini kayseri asansörlü evden eve taşıma sistem ile hızlı ve eşyalarınıza zarar vermeden gerçekleştiriyoruz. İhtiyaç duymanız halinde eşyalarınızı istediğiniz zaman zarfında depolayabiliyoruz.

    YanıtlaSil