Hakkımızda

Bu blog;
Erciyes Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım öğrencileri Ezgi Gülbaz,Nermin Kısa,İrem Aydın ve Şerife Gül Dağ ortak katılımları ile oluşturulmuştur.

Hakkımızda

Bu blog;
Erciyes Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım öğrencileri Ezgi Gülbaz,Nermin Kısa,İrem Aydın ve Şerife Gül Dağ ortak katılımları ile oluşturulmuştur.

Hakkımızda

Bu blog;
Erciyes Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım öğrencileri Ezgi Gülbaz,Nermin Kısa,İrem Aydın ve Şerife Gül Dağ ortak katılımları ile oluşturulmuştur.

4 Mayıs 2018 Cuma

Osmanlı Sokağı

Merhaba sevgili blogger okuyucuları:)

Çoğumuz günlük rutin işlerimizden bunaldığımız anda kafa dinlemek istiyoruz.. Kayseri'de ne yapabilirim ki ? diye düşünürken Osmanlı Sokağı aklınıza gelen ilk seçenek oluyor :) Tabiki bu yazım sadece Kayserilileri bilgilendirmek için değil. Aynı zaman da tercih zamanı gelip çattığında Kayseri'yi yazmak isteyen benim gibi öğrenci arkadaşlarıma da :) Öncelikle söylemem gerekir ki Talas Kayseri'nin öğrenci bölgesidir, Osmanlı Sokağı'da bu bölgenin biricik göz bebeği.. Bozulmamış tarihi yapıları eskiden Osmanlılar kullanırken, şimdiler de bizim gibi gençlerin elinde şekillenip, huzur aurası yaratıyor :) İsterseniz ilk önce kısa bir Osmanlı Sokağı turu atalım, ilginizi çekerse (ki çekeceğinden adım gibi eminim) orada gitmeniz gereken mutlak ve mutlak  kafeleri sizlerle paylaşalım :)  




Osmanlı Sokağı yediden yetmişe herkese hitap eden bir sanat sokağı diyebiliriz.. Üniversite öğrencileri gibi genç arkadaşlarımız kafeler de muhabbetin doyumuna ulaşırken, orta yaşlı vatandaşlar içinde tam bir uğraş yuvası.. İçerisinde, acıkanlar için yemek dükkanları, nargileye hayır diyemeyenler için nargile kafeler, sanat severler için resim, çömlek, cam atölyeleri, kitap kafeler ve daha bir çok müesseseyi bünyesinde barındırıyor. Teker teker bakılınca karışıkmış gibi gözükse de, bütününde mükemmel bir atmosferi açığa çıkarıyor. Ama benim gönlümü fetheden bir kaç kafeyi size önermeden geçemeyeceğim.. Dilerseniz kafelerimize yavaş yavaş geçelim :)



                                                   MAHALLE MUTFAK







Jazz müzik severlerin mekanı.. Rengarenk sandalyeleriyle,kendinizi Alaçatı Sokaklarında hissedebileceğiniz mükemmel bir atmosfer.. Ağaçlarından gelen cıvıl cıvıl kuş sesleri, hafif bir meltem rüzgarıyla birleşince, oksijen ciğerlerinize huzur olarak yansıyor.. Eğer yolunuz Osmanlı Sokağı'na düşerse uygun fiyatlarıyla öğrenci dostu Mahalle Mutfak'ta bir çay içmenizi mutlaka tavsiye ederim :))






SAKLI BAHÇE                      







Akşamları verilen canlı müzik şenliğiyle, ziyaretçilerinin bir an bile sıkılmasına olanak tanımayan Saklı Bahçe'ye tam bir tezatlık kafesi de denilebilir. Alt katın loşluğuyla, üst katın ferahlığının tek ortak özelliği ferah hissiyatını kaybetmemek olabilir. 

İmkanınız varsa, akşamları canlı müziğini dinleyip ruhunuzu dinlendirmenizi kesinlikle tavsiye ederim :)),


Sırada sizler için seçtiğim çok ama çok özel bir mekânım var.. Özellikle sanatseverlerin bayılacağı türden.





EVVEL KÜLTÜR VE SANAT EVİ

İçine girdiğiniz andan itibaren büyülü bir dünyanın kapısını aralıyormuş gibi masalsı bir hisse kapılabilirsiniz.. Seramik, çini, büyüklere tiyatro eğitimi, açık hava sineması, yağlı boya resim,cam eritme gibi bir sürü sanatsal faaliyetin eğitimini veren şirin sanat yuvasının adı Evvel Sanat. Sahibi Belgin Hanım'la yaptığımız küçük sohbetimiz de, bir çok yaş skalasından oluşan öğrencileri olduğunu söyledi. Sanat faaliyetlerinin yanından yine her yaştan insanların oluşturduğu kitap grubundan da bahsetti. İki hafta da bir, bir kitap üzerine düşüncelerini paylaştıklarından da bahsetti. Günümüzde gittikçe müziğin yozlaştığından bahseden Belgin Hanım, bu yüzden çoğu mekânın aksine klasik kemençe, kabak kanuni,ud dinletileri yaptıklarını ve gelen yorumların olumlu olduğunu söyledi. Doğruyu söylemem gerekirse,üslübundan ve konuşma tarzından epey bir etkilendim.. 
Yaptıkları el yapımı ürünleri, Kapadokya başta olmak üzere sergiledikleri ve belli bir meblağ karşılığında alıcı bulduğunu ve bundan gurur duyduğunu haklı bir gururla söyledi :)
Ve bu şirin mi şirin sanat atölyesinden bazı kareler sizlerle :))
















AFİTAP CAFE

Osmanlı Sokağı'nda kafe, mahzeni korku evi olan tek mekân. Kafenin terasında kendinizi Kapadokya'da hissedip, odalarında Güneydoğu'nun ruhunu bulabilirsiniz. Yolunuz düşerse korku evine uğramadan gitmenizi tavsiye etmem. Diğer korku evlerine nazaran dokuz odası bulunan Afitap, hem korkuyu aynı zamanda unutulmaz bir anıyı size kazandırmış olacaktır. En az iki kişi girilebilinen oyun. altı kişiye kadar çıkabiliyor. Mekân sahiplerinden aldığım izinle ancak bu kadarını size yansıtabiliyorum. Gitmek isteyenler için, iki, altı kişi arası katılınabildiğini hatırlatarak bir saatlik oyunun grupça fiyatı 150 TL. Ee, korkudan kaçmazsanız üst katında bir kahve içmenizi öneririm. :))












TALAS DİYARI

Dört farklı stilde döşenmiş şirin kafenin bölümleri şöyle olmakta; Şırıl şırıl akan yapay şelalenin hemen içinde bulunan masa takımı, onu takip eden üniversite öğrencilerinin vazgeçilmezi armut koltuklar ve eski usul severlerinin sedir sandalyeleri..
Tabi üst kattaki okey severlerin, okey oynama alanlarını da es geçmeyelim. Yediden yetmişe herkesin bir, iki saat kafa dinlenmeleri için ideal bir ortam olduğunu söylemeliyiz. Şirin döşenmiş yapı benim Osmanlı Sokağı favorilerim arasında, tavsiye ederim değerli dostlarım :)))










AHRA KAFE

Oldukça cana yakın, güler yüzlü sahipleriyle Osmanlı Sokağı'nın bozmadan kendi biçimleriyle yorumlayan tarzlarıyla mutlaka ve mutlaka uğramanızı tavsiye ettiğim bir mekândır. Akşamları canlı müziğiyle eğlenip, bir yandan kolanızı yudumlamak istiyorsanız, doğru yerdesiniz. Belki de bu kafeyi güzelleştiren hatıra CD ağacı.. Evet yanlış duymadınız. Kafenin ortasındaki ağaca, verilen CDler üzerine yazmak istediklerinizi yazıp orada olduğunuzu kanıtlarcasına o anı ölümsüzleştirebiliyorsunuz..




DON KİŞOT KİTAP KAFE
Bir yer hayal edin tavanından kitaplar sarkan, raflarının tümünde her çeşit kitap bulunan.. Bu hayale Osmanlı Sokağı gibi mistik bir hava da eklenirse, muazzam olmaz mı sizce de ?
Kahvenizi yudumlarken, elinizde Dostoyevski'den Suç ve Ceza'yı okumak ? hemde böyle bir ortamda.. Kesinlikle ve kesinlikle gitmenizi tavsiye ettiğim yegâne kafedir Don Kişot.. Adını bile ünlü bir romandan almış olan kafede kendinizi kimi zaman bir savaş romanında asker olarak bulabilirken, kimi zaman da Heidi gibi kırlarda gezerken bulabilirsiniz...




















Velhasıl kelam sevgili dostlar iyi güzel de nasıl gideceğiz biz bu Osmanlı Sokağı'na ?
İşte bu sorunun cevabı da aşağı da görmüş olduğunuz linkte :)


https://moovitapp.com/index/tr/toplu_ta%C5%9F%C4%B1ma-Osmanl%C4%B1_Soka%C4%9F%C4%B1-Kayseri-efsite_53121280498e11e852f6009a-1722


Umarım beğenmişsinizdir :) Güzel Kayserimizin biricik Osmanlı Sokağı'na hepinizi bekleriz.. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder